S Lentorykmentti 3 - Career-ohjeet

Career-uran aloitusohje

Career lyhyesti

CAREER on IL-2 Sturmovik - Great Battles -sarjan aivan uusi OFF LINE -pelialusta jonka perusidea on se, että virtuaalilentäjä luo itselleen "alter egon" selviytymään vaativista puolihistoriallisista ilmataisteluista ja kartuttaa samalla ilmavoittotilastoaan. Sotalennoilla muita koneita ohjaa AI-lentäjä (keinoäly) ja kaikki lentäjän (pelaajan) toiminta liittyy oleellisesti koko AI-laivueen toimintaan.

Career on myös mainio harjoitusalusta Multiplayer-palvelimille jossa lennetään tällä hetkellä pääasiassa "ihmislentäjiä" vastaan. Multiplayerin uudet CO-OP (Co-Operative) -tehtävät tulevat hyvin pian olemaan samantyyppisiä kuin nämä Career-tehtävät. Silloin AI-koneiden kanssa ON-LINE -palvelimilla lentää useita "ihmislentäjiä" eikä koskaan voi olla varma kuka vastaantulevaa viholliskonetta ohjaa: ihminen vai keinoäly... Sen takia tämä Career-ilmasota kannattaa ottaa samalla asenteella kuin Multiplayerissakin: Lennä aina henkesi edestä! :)

Klikkaa pelin alkuvalikon listalta CAREER ja valitse sitten kartta ja taistelu, kuvassa Battle of Kuban. Klikkaa sitten CONTINUE.

Valitse sodan osapuoli, kuvassa Germany. Voit toki luoda vaikka toisen uran punalentäjänä klikkaamalla Soviet Union. Klikkaa sitten CONTINUE.

Valitse Filter Phases and Units by Plane -listalta konetyyppi jolla haluat lentää (Bf 109 G-2 ja G-4), Choose Starting Phase -listalta taistelun vaihe (Bridgehead = alusta asti) ja oikealta Choose Starting Unit -listalta yksikkö (II./JG52). Kartta näyttää sitten laivueen kotitukikohdan (Anapa). Klikkaa sitten CONTINUE.

Luo itsellesi lentäjähahmo valmiista profiileista. Voit vaihtaa lentäjän kuvaa ja muokata myös nimeä kuten esimerkissä. Valitse Iron Man niin lennät alusta asti oikealla asenteella, eli jos kuolet tai joudut vangiksi, on urasi ohi! Kun on valmista, klikkaa FINISH.

Seuraavaksi tulee lyhyt englanninkielinen esittelyvideo Kubanin sillanpään taistelusta vuonna 1943. Video on historiallinen ja informatiivinen, joten se antaa hyvän tietopaketin taisteluista ja kannattaa sen takia katsoa! Voit myös ohittaa videon klikkaamalla sitä.

Latautumisaikoina näkyy vanhoja sotakuvia ja lyhyttä info-tekstiä. Lue ne odotellessa, niistäkin saa tietoa mm. alueen sotatapahtumista ja säästä. Klikkaile NEXT ja CONTINUE tarpeen mukaan.

Lentäjäsankarisi on nyt luotu. Sivun yläreunassa vasemmalla näkyy pääsivun otsikko PILOT. Siitä näet omat tietosi ja tilastosi rullaamalla sivua alaspäin. Yläreunassa on myös muita otsikoita kuten Planning Room josta näet jatkossa kuluvan päivän tulevat tehtävät, ketkä lentävät niissä ja myös aikaisemmin päivällä hoidetut lennot. Tutki eri sivut ja valitse sitten NEXT DAY. Uusi päivä koittaa ja ilmasotasi voi alkaa!

Seuraavaksi laitetaan tehtävän vaikeusasetukset kohdalleen OPTIONS-painikkeen takaa alhaalta oikealta. Sopivat asetukset ensimmäiselle kerralle ovat kokeneelle virtuaalilentäjälle esimerkiksi Career Speed - Realistic, Mission start - In Air, Difficulty level - Moderate ja Density of the front-line activity - Scattered. Asetuksia voit helposti muuttaa jokaisen uuden tehtävän alussa. Huom! Aivan aloittelevan virtuaalilentäjän kannattaa kuitenkin valita Difficulty Level - Easy!

Lopuksi säädetään vielä realismiasetukset kohdalleen joten klikkaa REALISM -painiketta alhaalta oikealta. Esimerkissä on suositus ensimmäiselle kerralle: Valitse Object markers (aloittelijoille: lentokoneiden ikonit jotka saa tarvittaessa pois näkyvistä I-näppäimellä), Navigation markers (oman koneen sijainti kartalla) ja Warmed up engine. Kokenut virtuaalilentäjä ei tarvitse ikoneita, joten ensiksi mainitun voi tietenkin jättää jo tässä vaiheessa pois. Valitse sitten ACCEPT ja START MISSION.

Tehtävä alkaa Mission Briefing -kartalla josta kannattaa tarkastella huolella lentosuunnitelma. Lentoreitti on merkitty mustalla viivalla. Jokaiselle etapille (Point 1, Point 2 jne.) on ilmoitettu mustalla tekstillä lentosuunta (edelliseltä etapilta), lentokorkeus, etäisyys (edelliseltä etapilta), matkanopeus ja matka-aika (edelliseltä etapilta). Kartalta näkee myös etulinjan sijainnin ja maajoukkojen ryhmityksen siellä: Muista varoa ilmatorjuntaa! Myös vihollisen hävittäjäpartiot on merkitty punaisella lentokoneella joka tekee S-mutkaa. Lue oikean reunan tehtävänanto eli Briefing huolella, niin tiedät mitä sinun pitää tehdä lennon aikana.

Tarkista hangaarissa koneesi lastaus ennen jokaista lentoa, pääset siihen painikkeesta Bf 109 G-2 SETUP. Valitse Mersuun aina Armoured Glass Head Rest (panssarilasi pään taakse) niin näet paremmin takasektoreihin. Pommikoneiden torjuntaan kannattaa ottaa ehkä hieman vähemmän polttoainetta ja 20 mm siipitykit, rynnäkkölennoille taas 250 kg pommi (joka yleensä on valittuna valmiiksi). Klikkaa sitten ACCEPT ja START: Tehtävä alkaa Pause-tilassa, joten paina P-näppäintä jolla voit myös pysäyttää tehtävän tarvittaessa. Onnea matkaan! :)

Muutaman onnistuneen hävittäjälennon jälkeen ilmavoittotaulukkosi saattaa näyttää tällaiselta jos on onnea matkassa ja olet koko ajan valppaana. VINKKI: Lennä Mersullasi aina lakisuojana muita korkeammalla (esim. 3000 metriä) niin saatat selvitä paremmin hengissä ilmataistelussa. Yritä aina ensisijaisesti hoitaa tehtäväsi ja säilyä ilmataisteluista hengissä, kyllä niitä ilmavoittojakin sitten alkaa kertyä!

Yläreunan Unit HQ -painikkeella selviää laivueesi kokonaistilanne, pudotustilastot, tuhotut kohteet ja myös AI-lentäjätoveriesi status (aktiiviset, haavoittuneet, kadonneet ja kuolleet). Myöhemmin voit palata päivämääräpainikkeilla katsomaan aikaisempien sotalentojesi tapahtumia. Lopuksi voit klikata EXIT ja jatkaa lentäjän uraasi seuraavana päivänä siitä tilanteesta mihin nyt viimeksi jäit.